Sıralama seçin
Görünüm
Toplam 7 ürün görüntüleniyor.

Kırmızı Alloy Çeşitleri ve Fiyatları

Takı endüstrisinin imal ettiği ürünlerin hiçbiri tam olarak saf değildir. Bunun başlıca nedeni, doğadan saf haliyle elde edilen altın ve gümüş gibi takı üretiminde kullanılan ana madenlerin ilk halleriyle işlenebilirliğinin ve rijitliğinin düşük olmasıdır. Elbette ki koleksiyon ürünlerde saf altın ve gümüş kullanılan parçalar bulmak mümkün olsa da genel itibariyle bu parçaların sayısı oldukça azdır. Saf olarak elde edilen gümüş ve altın gibi değerli madenlerin çeşitli özellikler kazanmasının yanı sıra fiyat – performans olarak daha erişilebilir hale gelmesi için kullanılan ürünlere alloy denir. Farklı renk ve özellikler için farklı alloy türlerinden bahsetmek mümkündür ve içerdiği metallere göre farklı niteliklere sahiptir.

Bu makalemizde kuyumculuk endüstrisinde yoğun olarak kullanılan ve hem özellik hem de kırmızı tonlar elde edilmesini sağlayan kırmızı alloy ürünlerini derinlemesine inceleyeceğiz.

Kuyumculukta Kırmızı Alloy Çeşitleri

Bilindiği gibi kuyumculukta üretilen bir ürünün saflık derecesi karat ile belirtilir. Altın bir takının saflığını belirten karat, içerdiği altın miktarının yanı sıra alloy miktarını da anlamaya yardımcı olur. Kuyumculukta kullanılan kırmızı alloy çeşitleri de yine aynı şekilde derecelendirilir. Üretilecek olan ürünün kaç karat olacağı planlandıysa, alloy türü de ona göre seçilir. Bununla beraber takıya kazandırılmak istenen özellikler gibi farklı etkenlerin de alloy çeşitleri arasında tercih yapmak için göz önünde bulundurulması gerekir.

21-22K Kırmızı Alloy

Doğal haliyle çok yumuşak olan altın gibi değerli madenlerin işlenebilirlik ve verilen şekli muhafaza etme yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra istenen pembe – kırmızı tonları kazandırmak için kullanılan alaşımların en güçlüsü kuşkusuz 21-22 karat kırmızı alloydur. Üretimi yapılacak takı türü ve üretim şekline göre farklı türleri bulunur ve her tür kendi içerisinde akışkanlık, sertlik ve ergime sıcaklığı farklı özelliklere sahiptir.

18K Kırmızı Alloy

Alyans, zincir ve silindirik şekillerde ve kırmızı – pembe tonlarda takılar üretmek için kullanılan diğer yaygın tür 18k kırmızı alloy ürünüdür. Karat, bir alaşım içerisindeki altın oranını temsil eden bir terimdir. İçerikte kullanılan nikel ve bakır gibi metallerin oranı arttıkça karat sayısı da azalma eğilimindedir. Bu açıdan düşünüldüğünde, 18K kırmızı alloy türünün içerdiği nikel – bakır oranları 21-22K kırmızı alloya göre daha yüksektir.

14K Kırmızı Alloy ve Diğerleri

Kırmızı alloy, 8K, 9K, 10K, 14K, 18K ve 21-22K olmak üzere farklı gereksinimlere cevap verecek şekilde üretilir. 14K ve daha düşük karat numarasına sahip ürünler düşük ergime sıcaklığı ve birleşme özelliklerine sahiptir. Alloy tercihleri, üretimi yapılacak takının tasarım ve gereksinimlerine uygun şekilde yapılır.

Kuyumculukta Alaşım Nedir?

Altın ve gümüş gibi değerli madenler doğada diğer metallerle iç içe bulunurlar. Rafine edilerek saf olarak elde edilen altın ve gümüş oldukça yumuşak, işlenebilirliği ve verilen şekli muhafaza etmesi zor madenlerdir. Bu nedenle saf gümüş ve altın ile yapılan üretimler oldukça kısıtlıdır. Bununla beraber yine doğal madenlerden elde edilen nikel ve bakır gibi madenlerle karıştırıldığında, gümüş ve altın daha sert, işlenebilir ve dış etkilere karşı daha dayanıklı bir duruma gelir. İşte bu noktada, altın ve gümüşün diğer madenlerle birleştirilerek iyileştirilmesi ile elde edilen malzemeye alaşım adı verilir. Her alaşım, içerdiği ana değerli metal ve alaşımı oluşturan diğer metallerin oranı göz önünde bulundurularak belirli şekillerde sınıflandırılır ve saf altın olarak adlandırılan 24K altın dahi içerisinde belirli oranlarda diğer madenlerden barındırır.

Kırmızı Alaşım Ne İşe Yarar?

Altın ve gümüş gibi değerli madenler parlak sarı ya da beyaza yakın parlak gri renk ile karakterize edilirler. Kırmızı alaşım, aynı değerli madenlerden pembe ve kırmızı tonlarda takı ve aksesuarlar üretmek için kullanılır. Kırmızı alaşım içeriğinde belirli oranlarda bakır barındırır ve alaşım hazırlanırken bakır, altın ve gümüşün farklı tonlarda renklenmesini sağlar.

Kimler Alloy Kullanabilir?

Altın ve gümüş alaşımları yüksek ergime sıcaklıklarına kadar ısıtılarak işlenirler. Bu bağlamda, kuyumculuk sektöründe takı döküm ve imalatı yapan işletmelerde alloy kullanımı oldukça yoğundur. Elbette ki yalnızca takı üreticileri değil ayrıca sektöre eleman yetiştiren eğitim kurumlarında da farklı alloy türleri farklı amaçlarla bir eğitim materyali olarak kullanılırlar.

Nerede Satılır?

İmalat teknolojilerinin bu kadar gelişmediği dönemlerde, alaşımlar ilkel yöntemlerle elde edilir ve sonuç olarak üretilen ürünün kalitesi garanti edilemezdi. Günümüzde ise her maden belirli bir saflık oranıyla işlenerek istenilen kalitede alaşımlar elde etmek mümkün hale geldi. Kuyumculuk gibi değerli madenlerin işlendiği bir sektörde alloy satışı, konusunda uzman üretici ve aracılar tarafından yürütülür.

Alex Makine olarak farklı amaçlar için üretilmiş kaliteli alloy çeşitleri sunmaktayız. 25 yılı aşkın tecrübemizle, kuyumculuk endüstrisinde kullanılan her ürünü büyük bir titizlikle stoklarımızda bulundurarak ihtiyaç sahibi üreticilere sağlamaktayız.

Kırmızı Alloy Fiyatları

Her alloy gibi kırmızı alloy fiyatları da içerdiği madenlerin oranına, üretim yerine ve kalitesine göre değişiklik gösterir. Bu bağlamda fiyatlandırmalar satıcılar arasında değişiklik göstermekte, yoğunlukla ithal ürünler piyasaya hakim olduğu için fiyatlar döviz kurlarına göre belirlenmektedir.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Kırmızı alloy nedir?

Kırmızı alloy, altın ve gümüş gibi değerli madenlerden kırmızı tonlara,daha yüksek işlenebilirlik ve dayanıklılığa sahip takılar üretmek için kullanılan ağırlıklı olarak bakır barındıran alaşımlardır.

  • Tercih yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

Kırmızı alloy tedarik eden firmaların stoklarında birden fazla çeşit kırmızı alloy bulunur. Her alloy belirli amaçlar için farklı madenler barındırdığından, en doğru tercih üretimi yapılacak takı ve üretimde kullanılacak teknikler ışığında tedarikçi tavsiyelerine uyarak yapılabilir.

  • Kırmızı alloy fiyatları neden değişkendir?

Makalemizde de açıkladığımız gibi kuyumculuk endüstrisinde kullanılan ürünlerin büyük bir kısmı ithal ürünlerden oluşur. Bu ürünler döviz cinsinden satın alındıkları için yine ilgili döviz cinsinin fiyatındaki değişimler fiyatlandırma üzerinde önemli etkiye sahiptir. Bununla birlikte, ürünün üretildiği ülkenin uzaklığı ve maden kalitesi de fiyatları etkileyen diğer önemli etkenlerdir.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.